2010-08-09 12:36:28• hírek • Szatmar.ro

Pályázik a polgármesteri hivatal

Úgy tűnik, sínen van a szatmárnémeti önkormányzata által pályázott projektek ügye.

Hozzávetőleg 16,5 millió euró összegre nyújtott be a város pályázatíró irodája projekteket. Ennek az összegnek 2 százalékát az önkormányzat kell előteremtse, míg a fennmaradó vissza nem térítendő támogatás.

Többek között az Északi Színház épületének teljes felújítását, szociális központot, technológiai központot, utcák javítását és térfigyelő kamerák vásárlását eszközölik az elnyert pénzből, tudtuk meg Koncz Andreától, az iroda vezetőjétől.

A hét pályázatból ötöt már elfogadtak, kettő esetében pedig pótolják a hiányos iratcsomót, ezután pedig tovább folytatódik az ezeket érintő elbírálási folyamat is.

Az Északi Színház hozzávetőleg 3 millió euró értékű projektje az egyik, amiben pótolni kellett az iratokat, hiszen az épület hőközpontjának tulajdonjoga nem szerepelt az okmányokban különálló egységként, ezenkívül gondot okozott még a színház jobb oldalán lévő kicsi utca, amelynek telekkönyvével szintén gondok voltak.

A kormány-, illetve a tanácshatározat azonban időközben meglett mindkét problémás részre, így továbbjutott a pályázati elbírálás következő szakaszába.


A pincétől a padlásig felújítják a színházat
A pincétől a padlásig felújítják a színházat


Egy másik igen fontos projekt egy multifunkcionális központ létrehozása. Ennek teljes összege 3 millió lej, amiből a vissza nem térítendő támogatás értéke közel 2.5 millió lej, míg az önrész hozzávetőleg 50 ezer lej. A multifunkcionális központot a Mircesti utcában lévő egykori hőközpont épületében kap majd helyet. Ennek rehabilitációjával a már meglévő épületet hasznosan használják majd ki, ahol lakossági ügyfélfogadásra, tanácsadásra, illetve különböző foglalkozásokra nyílik majd lehetőség.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: